MÅLA BADRUMMET

En liten insats som ger en stor förändring.

Det har hänt en del med svenska badrum de senaste åren. Små hygienutrymmen har blivit bekväma rum. Det handlar inte längre bara om en snabbdusch på morgonen, utan också om avkoppling och välbefinnande. För att nå dit räcker det oftast med små förändringar. Nya hyllor, bättre belysning, frotté i rätt nyans, skön badrumsmatta. Och ny färg på väggarna. Ett badrum med målade väggar ger ett stilrent och vackert intryck. I kombination med kakel och trä kan badrummet få en mångskiftande karaktär. En trend som ofta syns i inredningsmagasin.

Badrum är känsliga miljöer och det är viktigt att jobba med bra produkter och att måla på rätt sätt för att undvika vattenskador och annat som kan göra renoveringen till en dyr historia. Exempelvis bör man inte måla över kakel med färg eller måla om badkaret. Det finns nämligen ingen garanti att färgen då kommer att hålla eller att badrummet kommer att godkännas utifrån den standard som gäller för målning av våtrum. Däremot är det inga problem att måla väggar eller tak med våtrumsfärg. Beckers har ett miljöanpassat våtrumssystem för badrum, tvättstugor och andra utrymmen som utsätts för mycket fukt. Ett garanterat hållbart system som är enkelt att applicera, lätt att hålla rent, lätt att förnya och ofta betydligt billigare än kakel. Och sist men inte minst; vackert att se på. 

BECKERS VÅTRUMSSYSTEM UPPFYLLER ALLA KRAV FÖR VÅTRUMSMÅLNING

Beckers våtrumssystem består av Beckers Våtrumsgrund och Beckers Våtrumstäck.
Systemet är både VT-godkänt (vattentätt) och VA-godkänt (vattenavvisande) samt godkänt av samtliga försäkringsbolag. Våtrumstäck kan brytas i en mängd kulörer efter dina önskemål och ger ett garanterat skydd mot väta och fukt. Om du ska måla själv, tänk på att våtutrymmen kräver extra noggrannhet. Om du är osäker på förfarandet bör du ta kontakt med en yrkesmålare.

MÅLA RÄTT I RÄTT MILJÖ

Olika miljöer kräver olika grad av vattentäthet. Där för är Beckers våtrumssystem uppdelat i två klasser: Vattentätt (VT) och vattenavvisande (VA). 

VT
Används på väggar i till exempel badrum som utsätts för vattenspolning, vattenspill och läckande vatten. I VT-systemet ingår alltid väv.

VA
För väggar i till exempel tvättstuga som utsätts för vattenstänk, våtrengöring, kondensvatten eller hög luftfuktighet. I VA-systemet behöver inte väv ingå. Närmare information och instruktioner finner du i arbetsråd och på förpackningarna.

DE VIKTIGASTE FÖRDELARNA MED BECKERS VÅTRUMSSYSTEM.

  • Lättskött och enkelt att underhålla och reparera.
  • Många vackra kulörer att välja mellan.
  • Oändliga variationsmöjligheter genom kulörkombinationer, mönster- och schablonmålning.
  • Enkelt att förnya.
  • Billigare än kakel.
  • Helt utan skarvar vilket minskar risken för att fukt tränger in.
  • Garanterat hållbart och fuktavvisande.