TAK

Taket är kanske inte något du tänker på varje dag, varje vecka eller ens varje månad. Det bara finns där. Och det är väl bra så. Men taket är en viktig del av ditt hus. Det ska tåla regn, sol, snö och hårda vindar i många år. Att undersöka och underhålla taket regelbundet är därför en klok investering.

Livslängden på takplåt och takpannor är ca 30–50 år och för lertegelpannor upp till 100 år. Undertaket – pappen – har kortare livslängd på cirka 30 år, och det är oftast den som avgör när det är dags för takbyte. Trasiga takpannor eller torrsprickor i pappen är tydliga tecken på att det är dags för ett nytt tak.

HÅLL KOLL PÅ DITT TAK

Ett tak ska visserligen hålla 30 till 50 år, men det är ändå viktigt att du hyfsat regelbundet tar dig upp och kollar så att det inte läcker in vatten på något ställe.

TAKPÅBYGGNAD

En takpåbyggnad kan man vilja göra av flera anledningar. Det kan vara av estetiska skäl, eller att man vill öka husets boyta. Om man har ett låglutande tak, kan det vara en god idé att öka lutningen för att minska risken för vattenläckage. Besök oss så hjälper vi dig hitta rätt lösning för just ditt projekt.
Se arbetsbeskrivning här

TÄNK PÅ TAKSÄKERHETEN

Du som husägare är ansvarig för husets säkerhet. Använd rekommenderade taksäkerhets-produkter – stegar, tak­bryggor, glidskydd, nockräcken och livlinefästen. Taksäkerhet både förebygger olyckor och skyddar ditt tak.
Se vårt lagerlagda sortiment av taksäkerhet som du även kan köpa direkt i vår webbshop.

TAKAVVATTNING

Tak.pngUnika lösningar, valfrihet och perfekt slutresultat – Vi säljer marknadens mest omfattande och beprövade system. Den galvaniserade stålplåten med dubbelt färgskikt ger en god väderbeständighet, mycket gott rostskydd, hög färgstabilitet och en tålig vacker finish. Du kan även få dina stuprör och hängrännor i flera olika färger.

Se vårt lagerlagda sortiment av takavvattning som du även kan köpa direkt i vår webbshop.


VANLIGASTE TAKEN

De vanligaste taken är papp, plåt, betongpannor och tegel. Vi tillhandahåller samtliga. Välkommen in i i våra butiker för fullständigt sortiment och tips och råd om vad du bör tänka på när du ska byta ditt tak.
Se våra lagerlagda sortiment av tak som du även kan köpa direkt i vår webbshop.


LERTEGEL OCH BETONGPANNOR

Vi har allt från exklusivt glaserade taktegel till kostnadseffektiva betongpannor. Allt som gör ditt nya eller renoverade tak komplett och säkert.
Se vårt lagerlagda sortiment av takpannor som du även kan köpa direkt i vår webbshop.


TAKPLÅT

Vi erbjuder takplåtsprofiler för alla typer av byggnader och taklutningar. Rätt monterad plåt har också bra egenskaper för att klara vårt tuffa klimat. Variationen av profiler och färger är stor och hos oss finns trapetsplåt, takpanne- och bandtaksprofiler. Läs mer om vår takplåt från Armat.