LIMTRÄ & TAKSTOLAR

Limträ är en kostnadseffektiv och snygg lösning på bärigheten. En limträbalk som avväxlare ger nya möjligheter till öppna ytor i befintliga utrymmen. Genom att använda limträ, ökar du flexibiliteten och träbyggnadstekniken. Det är formstabilt, lättbearbetat och motstår brand bättre än många andra material.

FÖR RIKTIGT STARKA KONSTRUKTIONER

Limträ består vanligtvis av 45 mm tjocka lameller avkonstruktionsvirke som limmas samman. På det sättet är det möjligt att tillverka större limträelement än det går att såga konstruktionsvirke. Limträ är också starkare än konstruktionsvirke och starkare än stål i förhållande till egenvikten. Materialet används till pelare, balkar, takstolar och broar samt har fördelen gentemot andra konstruktionsmaterial att det kan tillverkas som krökta element.

Klicka för att läsa mer om limträ i vår byggbeskrivning.

TAKSTOLAR

Tack vare sin enkla konstruktion är trätakstolar lätta att arbeta med och ger en smidig konstruktion. Färdiga takstolar har till skillnad från handspikade en garanti på konstruktionen eftersom de görs av kvalitetskontrollerat virke. Du spar tid och kan lita på att konstruktionen håller.

Besök eller kontakta oss för mer information om vårt takstolssortiment. Vi hjälper även gärna till med planering och beräkning av dina byggprojekt.