TRÄPANEL FÖR VÄGG OCH TAK

Träpanel på väggar och i tak ger en varm känsla åt rummet.

PANEL RUSTIK VIT

Norrlands Trä Rustik. En finsågad panel som är omsorgsfullt sågad för att ge en rå och skrovlig yta med största möjliga träkänsla. Slätsponten ger en modern och stilren vägg. Profilen har en mycket liten fas som ger en mjuk övergång mellan varje bräda. Vitmålad S0502-Y. 15x118 mm. Åtgång 8,93 m/m².    

PANEL KRISPIG VIT

Norrlands Trä Krispig vit. Har en otroligt mjuk och slät yta, likt den man återfinner på kvalitetsmöbler i trä. Slätsponten ger en modern och stilren slät vägg. Profilen har en mycket liten fas som ger en mjuk övergång mellan varje bräda. Extra vit, S0500-N. 15x118 mm. Åtgång 8,93 m/m².

PANEL SOM NATURPRODUKT

Miljöaspekten bygger på att panel är en ren naturprodukt från skog till bräda. Detta bidrar till att utsläppen av koldioxid begränsas. Växande skog tar upp koldioxid ur luften och lagrar kolet i träd och mark. När skogen avverkas och används till olika träprodukter, lagras kol under hela produktens livslängd.

Då panelen bildar en färdig vägg eller ett färdigt tak, blir den därmed också en mycket prisvärd produkt. Jämför exempelvis med en gipsskiva, som du behöver skruva, spackla, slipa och måla i omgångar innan du når ett färdigt resultat.

SÅ HÄR MONTERAR DU PANEL

  • Bestäm dig först hur hög/lång din panel ska vara samt om du ska rama in den med lister ovan och i hörn. Fundera också på hur du ska fodra ut kring dörrar och fönster.
  • När du köpt din panel, låt den aklimatisera sig till rummets temperatur.
  • Sätt först upp spikreglar för att fästa panelen i, 60 cm för vägg och 40 cm för tak är lagom.
  • Liggande panel monteras nerifrån och uppåt. Stående panel monteras från innerhörn.
    Använd slagkloss och vattenpass för att försäkra dig om att panelen blir lodrät. Lämna ett expansionsutrymme i början och slutet av panelen.

Behöver du fler tips? Besök oss för råd och inspiration. Välkommen till oss!


Här nedan ser du de inomhuspaneler du kan köpa direkt i vår webbshop. Välkommen in i våra butiker och se fler varianter, få mer inspiration samt tips och råd kring valet av panel.

TRÄPANEL I TAKET

Träpanel finns i många utföranden. Läs mer om varför du ska välja träpanel i taket.

OM INNEPANEL

Se i byggbeskrivningen mer tips om innerpanel samt en byggbeskrivning på hur du går till väga!