Panel

Trä är fantastiskt och en naturlig del av det hållbara och miljövänliga samhälle vi strävar efter. Vi vill att träet gör rätt jobb för ditt projekt. Just därför är det så viktigt att du väljer rätt virke och rätt kvalitet beroende på ditt projekt, läge och vad du ska göra.

Träpanel ger en varm känsla, är bra för miljön och finns i många utföranden. Paneler i massivt trä finns med olika ytor (hyvlade, borstade, finsågade m.fl.). Det finns även olika profiler att välja bland för att få olika uttryck, som exempelvis slät, fas, pärlspont. Det är lätt att gilla trä. Det är bra för miljön, en förnybar resurs som binder koldioxid. Det finns undersökningar som visar att människor som vistas i rum med trämaterial mår bra.

Massiv träpanel passar bra i hemmets alla rum och ger en härligt varm känsla. Vill du ha en träpanel i till exempel bastun bör den vara obehandlad och omålad. Träpanel är enkel att montera men eftersom trä är ett levande material ska panelerna acklimatiseras till det rum som de ska monteras i innan panelen sätts upp.

Nedanför kan du klicka dig vidare och läsa mer om både inomhus- och utomhuspanel.

X