Marksten

En tydlig trend är att vi stenlägger allt större del av trädgården. Inte bara för att minska arbetet med att sköta gräsmattan, utan för att öka designen av trädgården, ofta i kombination med trädgårdsmöbler, grillar, pooler, murar och grönska. Hos oss hittar du marksten för uppfarter, gångar, dekor och med belysning.

Marksten Labyrint antik

Vi har fler olika sorters av marksten. En favorit bland många är Labyrint Antik. Med den anlägger du nya miljöer med massor av gammaldags charm. Inte bara plana ytor utan även trappor, kanter eller stödmurar. Blandade färger ger skaparglädje, lust och obegränsade möjligheter att skapa en personlig utemiljö. Marksten passar bra till både äldre och nyare hus och används till allt ifrån uppfart, trappsteg, stödmur, altan, gångar och rena dekorationer.

Belysningssten - skapar trygghet

Belysningsstenar skapar ett trevligt och tryggt intryck även under dygnets mörka timmar. Belysningsstenar finns i flera olika varianter som exempelvis:

  • Markspot i sten
  • List till murkrön
  • Energieffektiv LED integrerad i sten
  • Hela glasstenar

Dekorsten – marktäckande dekoration

Dekorstenen kan användas som marktäckare (istället för växter), för att på så vis behålla fukten i jorden och hjälpa till att hålla ogräset borta. Dessutom ger det en fin och personlig prägel på din trädgård.

Fogsand

Fogsand ger en naturlig och stabil fog och ett bra slutresultat som förstärker beläggningen. Bindemedlet aktiveras med vatten och härdningen av sandkornen tar ca 1–3 dygn beroende på temperaturen. Resultatet är en hårdare men samtidigt mer flexibel fog som står emot sug- och borstmaskiner. Läs mer om olika ändamål för sand och grus här.

X